Gulvslibning – Hvad kan man udrette?

Gulvslibning af trægulve såsom parket eller plank, kan efter et par års slid have fået ridser, mærker, evt. gennemslid af overfladebehandlingen, især hvis man benytter sko indendøres da små fine partikler som snavs og sand kan gemme sig i skobunden. Vi udbedre disse skader, ved at udføre en gulvafslibning. Du skal aldrig være urolig for om ridser, mærker, gennemslid m.m kan fjernes, for med en gulvslibning kan dette grimme slid blive 99% nyt igen. Vi bringer gulvet tilbage til en flot og skinnende overflade “Som var det nyt”. Når vi har slebet gulvet skal der påføres en ny behandling, som et såkaldt “slidelag”, så du ikke slider selve træet op.

Ved en gulvslibning, skal der til at starte med fjernes gamle behandlinger og slibes ned til rent træ. “Hvor mange gange gulvslibning er muligt afhænger af tykkelsen af ​det ægte træ der er produceret som slidlag,” det er altid vigtigt at undersøge om gulvet kan tåle en afslibning, før man foretager sig en gulvafslibning. Parketgulve også kendt som manipulerede gulve, kan have et lag på 2,5 til 6 millimeter hvorimod massivt løvtræ består af op til 22 mm tyk massivt træ.

Gulvslibning skal først grovslibes da gamle overfladebehandling kan være stærk og kræver grovere slibning for at kunne fjerne den. Hvor man så efterfølgende trapper op og sliber med finere og finere korn, det anbefales at afslutte med korn 120 for bedste finish, i vores gulvfirma udfører vi altid gulvslibning til og med korn 120. til sidst. Efter hver behandling, skal der støvsuges grundigt.

Den gamle behandling bør fjernes med professionelle gulvslibemaskiner. Gulvafslibning Maskiner kan også lejes og er for det meste tilgængelige hos farvehandler og byggemarkeder, men vær varsom, da maskinerne bliver brugt at mange amatører, som aldrig har udført gulvslibning før, kan det være at de har mishandlet maskinen, overbelastet valsen, og evt skæv slibevalse, dette kan give en dårlig finish og måske mange slibespor kan være tydelig efter en amatør har haft fat. Når du har slebet med gulvslibemaskinen, skal du bruge en kantslibemaskine, da den store maskiner kun tager de store arealer og ikke kanter og evt. detaljer.

Støv i rummet

Et problem med gulvslibning er at det desværre støver og der forekommer meget fint træstøv i rummet efter slibning, selvom det ikke altid er tydeligt at se. “Gulvsliberen skal skal altid være udstyret med et støvsugersystem”, Da skal støvet ikke kun er ubehageligt, men tværtimod også ekstremt usundt at indånde, Det fine støv under gulvslibning fra hårde træsorter som eg er der en mistanke for at kunne forårsage lungekræft. derfor anbefales det altid at overlade professionelle gulvmænd til at udføre gulvslibning for dig, så slipper du for mange ting, rygskader, støv i næsen, støv i lungerne m.m.

Gulvslibning med gulvslibemaskinen

Håndteringen af ​​gulvslibemaskiner er ikke let for nybegyndere. Gulvsliberen skal konstant køres jævnt hen over overfladen. maskinen må ikke stå stille så længe maskinen sliber trægulvene, da du ellers kan få slibespor, som kan være rigtig grimme, og tydelige, har du stået stille for længe kan du få en så stor fordybning der ikke kan reddes, Gulvslibning bør kun udføres af en fagmand som er rutineret, da det ellers kan gøre med skade en gavn. “Man prøver at spare noget man ikke kan klare” 

Vi dækker blandt andre følgende byer: KøbenhavnBrøndby, Slagelse, Roskilde, Amager, Taastrup, Ballerup, Helsingør, Frederiksberg – Ja faktisk dækker vi hele Sjælland. Og så til nogle af de bedste priser på markedet.