Fordele ved natur olie

  1. Fordelene ved et olieret gulv er, at gulvet opleves varmt og behageligt at gå på og olien giver en flot glød. Et olieret gulv har fordele.
  2. Forekommer der små ridser, kan de “vaskes” væk, olieret gulve har meget hård og slidstærk overflade.
  3. Med den rigtige vedligeholdelse har et olieret gulv en meget lang levetid. Der findes også “hvid olie” som giver en kalkhvid og meget lys overflade, og “natur olie” som fremhæver og bevarer træets struktur.

Ulemper ved natur olie

  1. Ulemperne ved et olieret gulv er, at gulvet kræver en “tør” rengøring, det vil sige at rengøringen foretages med en meget tør gulvklud eller moppe, man skal sørge for en tør overflade efter rengøring.
  2. Olien trækker pigmenter op af træet og afslører hvis gulvet har skader og ujævnheder.
  3. Efter olieringen skal der går mindst 24 timer inden gulvet kan betrædes og der bør ventes 2 – 3 uger inden første vask. Det tilrådes at vaske gulvet i et specielt vaskemiddel til olierede trægulve som kan købes i farvehandlere, byggemarkeder og større supermarkeder. Gamle og udtørrede gulve skal, om nødvendigt, olieres af flere omgange for at blive tilstrækkeligt mættet.

Natur olie giver træet en flot rødglød

Natur olie kan bruges på ubehandlede eller nyafslebne trægulve, både parket og massivt træ. Natur olien trækker ind i træet og fremhæver de enkelte stave og gulvplankers naturlige nuancer. Gulvet får en rustik overflade med en usynlig hinde som er smuds- og vandafvisende. Resultatet bliver et levende og naturligt gulv som er let at vedligeholde

Gulvbehandling