Hvad er og hvornår er der behov for at få gulvafhøvling?

Ved gulvafhøvling anvendes der en gulvhøvl (afhøvlingsmaskine). Maskinen bearbejder trægulvene med knive og ikke slibepapir, i modsætning til gulvafslibning bruges der sandpapir på en valse. tingene må ikke forveksles, da langt de fleste gulve kan nøjes med en gulvafslibning. afhøvling foretages kun når man har et meget gammelt plankegulv, bræddegulve, fyretræsgulve med fernis, spartelmasse, meget skæve og bølget gulv eller malet gulv. Ved en gulvafhøvling kan der tages helt fra 2 – 4 mm af trægulvet. Der skal altid foretages gulvafslibning efter en afhøvling og afsluttes hurtigst muligt med en gulvbehandling før gulvet tages i brug.

Hvornår anvendes gulvafhøvling?

Langt de fleste gulve kan nøjes med en gulvafslibning, men har man et gammelt plankegulv med mørk fernis, eller er gulvet meget skævt og bølget, kan det være nødvendigt først at få foretaget en afhøvling, inden man udfører en gulvafslibning. Efter en afhøvling fremstår plankerne fuldstændig plane i forhold til hinanden, man skal derfor altid foretage en gulvafslibning efter en gulvafhøvling, det er en tommelfinger regel.

Go kvalitet hos AS Gulvservice

Hvis du ønsker kvalitet, god rådgivning og service, er AS Gulvservice det rette at vælge til din gulvafhøvling. Ud over gulvafhøvling tilbyder vi gulvafslibning, alle efterbehandlinger, reparationer.

Efter afhøvling

Når både afhøvling og slibning er færdiggjort, er det vigtigt at efterbehandle gulvet. Dette er nødvendigt for at gulvet kan holde til brug. Man vælger som udgangspunkt mellem ludbehandlede, olierede eller lakerede gulve. Disse fås i forskellige varianter, f.eks. kan man hvidpigmentere gulvene, eller indfarve dem inden selve efterbehandlingen. Vi udfører gulvafhøvling og gulvafslibning i København og omegn. Ja, vi dækker sågar hele Sjælland