Hvid lak eller hvidpigmenteret lak

Hvid lak er almindelig lak som har fået tilsat hvidpigment. Men for at få den mest optimale og den rigtige farve bliver man nød til at udføre en gulvafslibning, dvs hvor man kommer ned til rent træ, derefter er man kan til at behandle trægulvet med hvidlak også kaldt hvid grunder, da man lakere hvid lak i bunden, efterfulgt af 2 x klar top lak.

Behandling af trægulve med hvidlak er en yderst populær gulvbehandling. Da gulvet får et  lyst look med det hvidt skær, gulvene bliver meget smudsafvisende, da den får en lukket og galt overflade behandling. Oven i købet i kombination med lyse vægge, karme og paneler giver det en ekstra lys og moderne bolig. Hvid lak er især populær hos yngre mennesker og diverse boligmagasiner. Gulve med hvid lak er særdeles slidstærke, let at rengøre og vedligeholdende, den hvide lak skaber en meget hård og robust overflade som kan modstå “næsten” alt. Du kan spilde et glas rødvin på det hvid lakerede gulv og det kan tørres let op med en klud. Hvidlak og lakkens unikke egenskaber gør gulvet behageligt blødt at gå på og er medvirkende til at skabe en “hyggelig og lys” atmosfære i hjemmet.

Har du mørke og kedelige trapper som du kunne tænke dig at få lyse igen?

Hvidlak kan være en løsning på dette, det kræver blot som beskrevet ovenstående at man sliber trappetrinene ned til det rene træ, efterfulgt af gulvafslibning kan man få hvid lakerede trapper, da trappetrinene er meget udsat, da man dagligt går op og ned, slider man ekstra på forkanterne og derfor anbefalet med ekstra lag lak.